Projects

Collins House
Southwood Drive, Vestavia, Alabama

View All Projects

The Collins’ desired to have an open floor plan created for their home as a more functional fit for their family. In response, Appleseed created a large space that allows the family to eat dinner, watch television, and entertain in one open area. Appleseed also reassigned a formal living room to be the main play area for the children.



About the Project
OpportunitiesThe Collins wanted to remain in their home during the renovation. Therefore, the Appleseed team designed an exterior kitchen for them to use while the main kitchen was under construction.
SpecialtiesThe Appleseed specialties for this project are vast. They include mudroom cubbies with plenty of storage for the family, a window bench seat, custom cabinetry, eat-in kitchen with multi-functional island, beautiful grey quartzite countertops, and hand-made backsplash tiles. A large oak sliding barn door separates the fully-renovated space from the semi-renovated areas.